Ut på telttur –med barn

Ut på telttur –med barn

Det begynner å bli varmt i været, og vi har latt oss inspirere til å planlegge årets telttur til øya. Så hva må man egentlig ha med på tur i det fri med barna?

Skrevet av: Reismedbarn.no

Man er så å si aldri for liten til å dra på eventyr, husk riktig utstyr så kan sommerturen bli magisk.

Det er klart det blir en del å pakke, derfor har vi tillatt oss å lage pakklisten for deg, så blir det enklere å komme seg ut på tur.

Telt – man trenger ikke kjøpe de dyreste teltene som er laget for å tåle orkan styrke på fjellvidda, spør og test gjerne vanntettheten før dere reiser. 

Soveposer – skal man telte på sommeren når det er varmt i været, er det ikke nødvendig å kjøpe de dyreste posene. Man klarer seg fint med de noe billigere variantene. Man får soveposer som er spesielt beregnet på barn, 110 cm og 150 cm lange, de til voksne er gjerne 190 eller 200 cm. Hvis du vil investere i en ”skikkelig” pose, kan du fint kjøpe en ”voksenpose” og bare stramme den til med et belte nede ved barnets føtter, slik at den ikke blir for lang. Da har de soveposen mye lenger.

Vann – er det ikke tilgang på vann der dere skal overnatte er det veldig viktig at man tar med nok drikkevann. Man får kjøpt fiffige tanker med tappekran, ta med det dere klarer  å bære. 

Les: Vi sykler Rallarvegen med de små

Madrasser/liggeunderlag – her spørs det hva slags hardhaus du er. Man får alt fra store, oppblåsbare madrasser med høy liggekomfort, til liggeunderlag som tar liten plass og er lette å bære. Babyer kan fint ligge i dypvognen uten understell i teltet.

Puter –for litt ekstra liggekomfort, ta med en pute til hver

Stormkjøkken –man får stormkjøkken i alle prisklasser, bestem deg for hvor mye du vil legge i et, og hvor mye du tror dere kommer til å campe. Invester i et skikkelig et, hvis dere skal mye på tur. Ellers kommer man langt med bål, en kjele og en panne eller stekerist

Fyrstikker/lighter –husk å ha dette i en vanntett pose i tilfelle ruskevær

Tennbrikketter –for enkelthetens skyld

Vanntette poser –til å legge rene klær i, det er deilig å vite at man kan ta på tørre klær ved nedbør

Lett regntøy – vi kjenner jo alle til uttrykket; det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig humør. Og det humøret kan vise seg å komme kjapt om man sitter i klissvåte klær rundt bålet.

Hodelykt –alt blir enklere når man har ledige hender etter mørket faller på. Og det blir skikkelig mørkt langt fra byens lys og lykter. Er det midt på sommeren kan man snoke seg frem i tussmørket, men vi anbefaler allikevel en lykt.

Kamera –til å dokumentere eventyret

Telefon med ekstra batteri –kun til bruk i nødstilfeller, selvsagt.

Håndklær og badetøy –bad, det er sommer!

Solfaktor – husk alltid å beskytte barna og deg selv mot solen.

Dropp lekene –ta med hyssing til krabbefiske, fiskestang og kikkert. La naturen stå for underholdningen.

Les: Sykkeltur, telt og barn

Toalettsaker –ta bare med det mest nødvendige, tannbørste, tannkrem og hårbørste, antibac eller et såpestykke. Våtservietter er også kjekke, men tenk plass og mengder søppel man må ta med hjem igjen.

Myggmiddel –både preventivt og til å smøre på stikk. Det kan lindre alt fra myggstikk, til brennmanet og soleksem

Husk å pakke lette klær, og ikke pakk hele garderoben. Det er ingen som bryr seg om man har på samme t-skjorte i flere dager når man er på tur.

Dersom du har med bleiebarn, husk nok bleier og våtservietter!

Les: Sykkeltur i Lofoten


"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 


LES OGSÅ:

Isbrevandring
Opplev Norge med tog
Den norske fjellheimen

 

 

 

  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop