Valle gjør Trysilfjellet til stedet for alle...

Valle gjør Trysilfjellet til stedet for alle...

Jeg må innrømme at det ikke alltid er like fristende å reise til fjells fredag ettermiddag etter en hektisk uke. Pakke klær, ski, mat og annet utstyr som man trenger for en helg på hytta. Men det å komme opp til en nyoppredd seng, deilig oppskåret frukt, noen vennlige smil, og middag på bordet- det er noe helt annet.

Skrevet av: Reismedbarn.no Foto: Mona Larsen & Reismedbarn

Vi reiser mor, far, Julius Nathaniel på 3 og Hermine på 6 år, vi skal teste ut Valles Winter weekendprogram på Radisson Blu Resort Trysil. Med litt research på forhånd finner vi raskt ut at hotellet ble kåret til Norges ledende Ski Resort i 2013. Dette lover godt. Hotellet kan friste med ski-in, ski-out, spa, fire svømmebassenger med et surfers Bay område, en klatrevegg i glass og bowling.  

Les også: Norges beste skihotell

Lørdag morgen blir vi vekket av to yre barn som spretter rundt på hotellrommet. De er i ekstase, de er så spent på alt som skal skje, og er veldig nysgjerrige på hvem Valle er. De har heller ikke klart å glemme lekerommet de oppdaget kvelden i forveien. En deilig frokostbuffet tilpasset store og små nytes i stille og rolige omgivelser. Når klokken nærmer seg halv ni fylles restauranten av ivrige skientusiaster som gjør seg klare for første turen i bakkene som åpner kl ni:)

Barna har ikke mye ro til å spise da lekerommet fortsatt frister, men spise først og leke etterpå, sånn er regelen. 

Hotellet er oversiktlig, barna kan leke mens vi voksne kan nyte en deilig espresso i La Piazza Bar & Restaurant og samtidig ha full oversikt over lekerommet.

Her studeres løypekartene i Valles Verden.

Solen og gradestokken spiller på lag, bakkene lokker. Med sine 66 nedfarter og 31 heiser kan Trysil briljere som Norges største vinterdestinasjon. Siden vi har to små, kan vi se langt etter toppturene, for oss er det Valles Verden som gjelder. Valles Verden ligger veldig sentralt til i forhold til hotellet. Dette er barnas skimekka. Her er det rullebånd, skålheiser og eventyrskog man kan kjøre igjennom samtidig som man kan høre på eventyr, det tilbys og et stort utvalg av barneskiskoler. I Valles Verden er det mye moro som skjer og det er også hit Valle kommer for å hilse på barna.

Les: Skiglede for liten og stor

Hermine på 6 år klarer seg selv, tilgangen til heisene er suverene for barna, her har alle barna egen tilgang uten skipass. Heiskontrolløren smiler og gir barna "high five" ved hver tur. Selv minstmann som nettopp har fylt tre, får et påfyll med tålmodighet hver gang de passerer hverandre. Kl. 14.00 er det Valles allsang i Eventyrskogen. Han må være en populær kar, barn kommer fra alle kanter, ski-in, ski-out, Valle synger, vennene synger, barna synger, det er hallelujastemning. Etter en halvime med syngende og hoppende barn er vi så heldige at vi får scooterskyss tilbake til hotellet.

Valles ski-in, ski-out konsert i Eventyrskogen

Nok skikjøring for idag, barna er klare for å teste ut badeavdelingen. Med et bassengområde på 1600m2, finner man dype- og grunne bassenger, boblebad, badstue, klatrevegg i glass, motstrømsbasseng og den populære surfebølgen Flowrider! Sistnevnte er norges første innendørs surfebølge, denne kan barn fra 6 år og oppover prøve. Hermine nølte ikke et sekund, dette skulle hun prøve, hun klarte seg overraskende bra og et stoltere smil skal man lete lenge etter. Man må forhåndsbestille tid her, men vi garanterer en uforglemmelig opplevelse og mestringsfølelse av rang.


Alle må igjennom noen generelle regler før bruk av surfebølgen

Dagens siste aktivitet er Chill Bowl & Dine. Glem skistøvlene, nå er det bowlingskoene som står for tur. Chill Bowl & Dine-avdeligen er gjennomført Amerikansk diner fra gulv til tak. Den huser 8 bowlingbaner, biljard og shuffelboards. Tacobuffet, burgere og milk shakes står på menyen. Vi tok en runde bowling før vi avsluttet kvelden, topp underholdning for hele familien. Minstemann gikk glipp av Valles besøk denne kvelden, det skulle bare en liten bit av burgeren før han sloknet momentant. Lite sier "innholdsrik dag" mer enn et barn som så og si dupper av på tallerkenen.


Chill and dine...;)

Dagen for avreise står for tur. Værgudene er med oss idag også, vi må bare nyte noen timer i bakken før vi setter kursen sørover. De planlagte, korte timene blir raskt til en hel dag til. Valles Verden er full av overraskelser, nye arenaer må utforskes -Valles skiland, Valles selftimer, vi har noen barn som rett og slett ikke får nok.

Da vi endelig setter kursen sørover er det to små som er langt inne i drømmeland før vi rekker å komme oss ut på FV572. Da vi omsider kom hjem, var det bare å lempe to nyvervede Vallefans rett i seng. Og mandag morgen ved frokostbordet ble vi alle enige om at dette hadde vært en tur vi kommer til å huske lenge.To nyvervede Vallefans

 

Last ned Valles egen app for iPhone/iPad i iTunes Store» 

Last ned Valles egen app for Android i Google play »

 

Valles 10 bud:

1. Vær forsiktig

2. Spis aldri gul snø

3. Ikke brøyt deg fram i heiskøen

4. Hvis det er litt kjedelig nede på bakken - så hopp!

5. Kjør så det lukter svidd!

6. Ned kommer man alltid.

7. Hvis du tror du kan, så kan du!

8. Vær kuuul!

9. Én for alle, Valle for én!

10. Hvis du synes at bakken er bratt, prøv å lukke øynene.

 

FAKTA OM HOTELLET
Ved dette Radisson Blu-feriestedet i Trysil har du direkte tilgang til løypene fra hotellet, og hotellet ønsker gjester velkommen til å nyte betagende skjønnhet, eksepsjonelle skimuligheter og uovertrufne fasiliteteter. Radisson Blu er blant Norges ypperste feriesteder og tilbyr et utvalg av rom, suiter og leiligheter som gir perfekt innkvartering for en romantisk weekend eller en familieferie. Etter en lang dag i bakkene kan gjester roe ned med en varm drikk ved peisen i La Piazza eller nyte en tilfredsstillende massasje ved det fredelige Spa- og velværesenteret. Planlegg litt familietid ved det innendørs opplevelsesbadet, som tilbyr fire svømmebassenger og en klatrevegg i glass. Hvis du besøker i løpet av de varmere månedene, kan du bestille starttid ved en av de nærliggende golfbanene som er omgitt av spektakulære fjellandskap.

 • Ski-inn og ski-ut fasiliteter gjør det enkelt å kose seg i bakkene ved dette Trysil-hotellet.
 • Hvert av hotellets rom og suiter er møblert med en anerkjent Jensen®-seng, som sørger for en god natts søvn.
 • Opplev tradisjonell norsk mat og internasjonale favoritter i en av de åtte restaurantene og barene på hotellets eiendom.
 • Stup ut i moroa i et av våre fire bassenger i opplevelsesbassenget, eller legg planer for en kveld med moro på Chill Bowl & Dine, en restaurant med retro-stil.
 • Arranger en forretningskonferanse eller firmamøte i hotellets moderne, fleksible møteområde.


 • Reismedbarn Shop
 • Visit Sweden
 • apollo
 • Supersaver
 • Trivago
 • FAMILIEPARKER I EUROPA
 • blue
 • kosthold
 • Pilot
 • Reismedbarn Shop