Vinterparken

Vinterparken

Det beste å gjøre med gode vinterforhold er å utnytte de til det fulle. Dette er nettopp det Östersund har gjort. De samlet alle morsomme aktiviteter til ett område og lagde en vinterpark. Et eldorado for store og små som er glad i sportslige aktiviteter og annen kald moro.

Tekst og foto: Reismedbarn.no

I hjertet av byen Östersund ligger vinterparken. Parken tilbyr et hav av vinterlige aktiviteter. Langrenn, skøyting, skøyting med spark eller ønsker du å gå til fots så er isen ploget og ryddet for deg. Her finner du faktisk sveriges lengste skøyteløyper. Aktiviteter for barn, som lek i snøslottet, aking, bading, hundespannkjøring, scooterturer og mer til. Når aktivitetstoppen er nådd, kan man slenge seg ned i en avslappende solstol for en pust i bakken. 

Vi i Reismedbarn testet ut hva vinterparken var god for.
Etter en lang og fartsfylt dag utenfor parken ønsket vi voksne å slappe av i litt roligere omgivelser.  Vi fant hver vår solstol, kjøpte noe snacks i kiosken og benyttet muligheten for gratis wifi til å tråle nettet for dagens oppdateringer. Barna fikk leie skøyter, de testet ut hockeybanen og “labyrinten”, de lekte i borgen og det ble aking, denne gangen med helt frie tøyler. 


 

AKTIVITETER I PARKEN

Eventyret
Her finnes mengder av attraksjoner, som  linbane, railbakke, tråbane, slakk line og skøytebane. Her kan du klatre på ridderborgen og tilberede egen mat på splitter nye griller. 

Vinterbad
På kaia ved Storsöen finner du vinterbadet, en enestående opplevelse. Her er det mulig å nyte badstue, etterfulgt av bad i stamper med stjernehimmelen som tak og med utsikt til Storsjön og Frösön. Og for de tøffeste venter isbad Storsjøens sorte vann. Vinterbadet består av badetønner i det fri, badstu, relaxavdeling og isbading -alt ligger uten innsyn i Östersunds havn. Les om da vi badet i Storsjöen.

Medvinden och sporsystem 
Langdistanse skøytebaner, oppmerkede turstier og preparerte skiløyper finner du i Vinterparken på Storsjö’n. Langdistansebanen starter i vinterparken og strekker seg rundt Frösön til Kungsgårdsviken. 

Utflukter/isekspressen
I februar og mars har man mulighet til å oppleve Verkön’s vintereventyr. Ta isexpressen ut, reisen tar ca. 40 minutter. I slottet kan du nyte god mat og drikke mens det knitrer de fine kakkelovnene. Les om Verkö slott her.

Scootersafari
Vinterparken tilbyr scooterturer i samarbeid med Go For It. Her har du muligheten for å utforske Østersund på egenhånd eller velg en tilrettelagt guidet tur som er mer passende ditt barns alder. Lei en familiescooter, egen scooter, treff skogens konge og enda mer.

Solbading 
Lån bøker og surf gratis på deres wifi. Vinterplayaen er selve hjertet i Vinterparken.  Her finner du tradisjonelle solstoler med pledd som settes ut hver dag og som man får bruke helt gratis. “Playan” er et populært sted så snart vårsolen titter frem.

 

Sjekk ut vinterparken.se for løpende aktiviteter.

 


Et mini bibliotek

Utleie
I sjøbutikken kan du leie det du måtte trenge til en dag i Vinterparken. Langdistanseskøyter, skøyter og spark. Gratis utlån av akebrett. Her får du også tak i av det du måtte trenge av luer, hansker, sitteunderlag og solbriller.

FAKTA

Vinterparken har vært drevet i Östersund siden 1996 /1997. Vinterparken var opprinnelig finansiert av næringslivet og kommunen og hensikten var å utnytte den populære vinteren i Östersund. Vinterparken har i mange år vært en populær møteplass på den isbelagte innsjøen.

Aktivitetene bidrar til fysisk aktivitet, hygge og avslapping, rett og slett en sosial arena. Og det beste av alt, mesteparten av aktivitetene er gratis.

I løpet av sesongen, er anlegget åpent hver dag mellom 11-16. Løypesystemet og Medvinden er selvfølgelig mulig å benytte utenom åpningstiden.

 

Sponset innhold: Journalist har fått dekket oppholdet av Visit Sweden. 

 

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

Les også:

Livet i pulk
Pulkvett
På ski for aller første gang  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop