Weissenhäuser Strand

Weissenhäuser Strand

Tyskland er en voksende destinasjon med størst økning i turistreiser fra Norge og vi i Reismedbarn har hatt gleden av å sjekke ut Tysklands største familieferiesenter, nemlig Weissenhäuser Strand utenfor Kiel.

Skrevet av: Lasse Weeden Foto: Lasse Weeden & Weissenhäuser Strand - Sponset innhold -

Weissenhäuser Strand ligger nærmere bestemt i Schleswig-Holstein som er den nordligste tyske delstaten. Denne destinasjonen ligger 5 mil fra Havnebyen Kiel og ca 1 times togtur fra Hamburg. Man kan kjøre hit selv, via Sverige eller Danmark, ta Kielerfergen eller fly til Hamburg og deretter ta en liten togtur, noe vi gjorde. Toget tar 1 timer og 15 minutter. Enklere blir det ikke!

Vi ankom Oldenburg stasjon og fikk lett tak i en taxi som tok oss de 6 kilometerne til Weissenhäuser Strand. Det går også busser mellom Oldenburg og Weissenhäuser Strand.

Her finnes det 13 ulike typer leiligheter og to typer feriehus. I tillegg ligger det et firestjerners hotell på Weissenhäuser Strand. Det er bygget i 1974, men er pusset opp til en bra standard med flotte rom.

Etter å ha sjekket inn, bestemte vi oss for å dra rett til Abenteuer Dschungelland (Eventyr i Jungelland).

Eventyr i Jungelland
Jungelland har noe for alle, i så stor grad at vi ikke rakk å teste alle aktivitetene på den første dagen. Her kunne barna (14 år og 9 år) løpe rett ut i Europas største ballbasseng, for deretter å slippe seg løs i klatreveggen. Buldring er populært!

I klatreområdet kan man velge om man bare vil klatre helt fritt i lav høyde, eller å spenne på seg seler og prøve seg på større høyder. Da blir du automatisk sikret.
Dette er god moro, god trim og passer like godt til voksne som til barn.

Jungelland har flere lekeområder. Her kan du spille fotball, basketball, badmington, fotballbiljard. Her finnes trampoliner, en heftig speillabyrint, en morsom laser-hinderløype og mye mer!

Det føles litt som Leos lekeland, Hoppeloppeland, etc, mixet med Høyt og Lavt klatrepark, bare med et enda større utvalg av aktiviteter.


Jungelland eller Dschungelland :)


Herlig klatrevegg med automatisk sikring

Senere testet vi ut 5D kino, noe som var veldig underholdende. Med pistol i hånden skal du jakte på pirater, mens vinden river i deg og hesten du sitter på kaster på seg. Bra action.

Eventyr i Jungelland har også en heftig hinder/klatreløype, ca 5-8 meter over bakken!!
Her spenner du deg fast med seler og så kan du vandre fritt, høyt over bakken, på liner, bøtter, dekk og tømmerstokker, som alle beveger på seg. Å leke sisten i denne høyden er utrolig gøy.


Hinderløypa.

I tillegg har de en reptilpark med et overraskende stort utvalg av dyr!


Reptilpark i JungellandWaWaCo, Wakeboard- og vannski-anlegget
Her lover Waisenhäuser Strand at du skal få den mest actionfylte aktiviteten, og det kan vi skrive under på. Her er det nybegynnerkurs hver dag i barnebanen. Den har redusert hastighet og du kan få tid til å øve deg på starten og på noen små triks. Du beveger deg raskt over til hovedløypa, som er 600 meter lang, med over 5 høye master og med 7 stasjoner.

Under vårt første besøk valgte 9-åringen vår å stå over, men det var barn helt ned til 7 -års alderen som prøvde seg. Vi fikk testet både vannski og wakeboard, og gjett om det var digg!! Voksne og barn ble raskt fan av denne aktiviteten, med fin veiledning av de ansatte i vannparken.


Far og sønn klare for å sette i gang

I tillegg til vannsport, kan man hygge seg med forfriskninger fra bistroen, fin solterrasse, 2 sandvolleyball-baner, trampoliner og en dyrehage med fjellgeiter og sauer. Disse kan man få hilse på.

MATTTILBUD
Det finnes noe for enhver smak. På alle aktivitetene på Weissenhäser Strand har de en bistro. Midt i ferieanlegget ligger et lite senter. Det fungerer som en slags handlegate i et glasshus. Her er det tre forskjellige restauranter, 2 barer og bistroer. Her er det absolutt noe for enhver smak. I andreetasjen her er det fantastisk utsikt ut mot diket, stranden og havet.
Det ligger også et 4 stjerners hotell på området. I tillegg til en fin spaavdeling, treningsanlegg og hyggelig bar, har de en restaurant med en variert og fin meny.
Pris på mat og drikke er generelt ganske hyggelig.

Det må også nevnes at Weissenhäuser Strand har et ypperlig lite supermarked, med ferske kjøtt- og bake -varer, et godt utvalg innen oster, kjøttpålegg, frukt og grønt, mineralvann, øl og vin.
Det er fine kjøkken i de forskjellige feriehusene og leilighetene, så man kan lett diske opp med fine måltider og smøre med seg lunsj. De har også en herlig liten cafe som serverer crêpes, vafler, muffins og italiensk is.


Trattoria Osteria leverer deilige italianske retter


ETTERMIDDAG - KVELD
Etter middag kan man hygge seg i senteret, her finnes det en spillehall med et hav av aktiviteter. Det går mye i biljard og bowling. Vil man ta en tennismatch, kan man leie en bane og utstyr for en billig penge. Det ligger en rekke fine lekeparker for store og små barn rundt på området. Minigolf er også stort. Weissenhäuser Strand har lagt mye tid og stolthet i å lage et morsomt og utfordrende minigolfanlegg på 18 hull.
Gutta spiller tennis

BADELAND
Weissenhäuser Strand kan by på et av Europas største badeland.
De har dessverre stengt dobbletsklien, men de har mange andre morsomme opplevelser for barn og voksne i alle aldre. Dette er morsomt for de aller minste og vi voksne finner kjapt ut at det er utfordringer nok til oss også. Et barnslig høydepunkt for de aller fleste, er når en bøtte på 1600 liter fylles helt opp og velter over gjestene.STRANDEN
Weissenhaüser Strand har flere kilometer med en fantastisk strand. De har en majestetisk brygge som går ca 150 meter ut i havet. Denne stranden har alt. Den er perfekt for de minste. Den er passe langgrunn, men byr også på friske bølger. Man kan få leid vindsurfingbrett her. Været tillot ikke så mye bading mens vi var der, men vi dro til stranden hver dag, mye på grunn av den vakre utsikten, fantastisk lys og fine solnedganger.
Her er det nydelig å nyte solnedgangen.


BARNEKLUBB
Waisenhäuser Strand har sin egen maskot, Hopps, som barna kan hilse på mellom 15 - 17.
De har også en barneklubb, hvor man kan registrere de minste. Her er det aktivitetsledere som engasjerer barna i noen timer.

OPPSUMMERT
Etter å ha bodd på Weissenhäuser Strand i noen dager, så er konklusjonen at dette stedet har noe for de aller fleste. Målgruppen er helt klart småbarnsfamilier, men det finnes underholdning, moro og utfordringer for de aller fleste. Det var en rekke familier på ferie her med barn helt opp i 18-års alderen som hygget seg stort. Dersom man ønsker det, kan man ha en veldig aktiv ferie, hvor du holder deg i topp form med sykling, klatring, tennis, svømming, hinderløyper, badeland, etc.

Man kan også ta det helt med ro, nyte at 2-åringen plasker og koser seg i en stille og fin badekulp inne på badeland. De fleste tilbudene har områder for de aller minste.
Er barna store nok kan de løpe rundt og hygge seg alene i lekeparkene, badeland eller gjerne inne på jungelland.

Vil man oppleve byen Oldenburg, kan man booke taxi via Weissenhäuser Strand (24 timer før). Dette koster kun 5 euro.

Alt i alt er dette et supert tilbud til barnefamilier på ferie. Barna kan holde seg selv underholdt til langt på kveld og når barna har det bra, har vi voksne det bra.

På torget ved supermarkedet ligger en scene hvor Weissenhäuser Strand enkelte dager byr på litt underholdning, både dag og kveld.


www.weissenhaeuserstrand.de

Sponset innhold: Journalist har fått dekket oppholdet.

"Å reise med barn beriker turen" -Reismedbarn.no 

 

Les også:

 

Geniale apper
Surf's up!
Seychellene, strender som vaniljesukker

 

 


  • Reismedbarn Shop
  • Visit Sweden
  • apollo
  • Supersaver
  • Trivago
  • FAMILIEPARKER I EUROPA
  • blue
  • kosthold
  • Pilot
  • Reismedbarn Shop